Over BeFunky Fashion

BeFunky Fashion is een stoer en eigentijds label en onderdeel van WvP Textile-Design, in 2007 gestart door Wendy van Pamelen.

Als jong meisje wordt Wendy al besmet met het “creatieve virus”. Haar moeder (textielontwerpster en schrijfster) laat haar al vroeg kennismaken met verschillende ambachten en textielvormen. Wendy ontwikkelt een voorliefde voor werken met robuuste materialen zoals leer en besluit in 2007 zich volledig te wijden aan wat ze het liefste doet: ontwerpen en creëren.

Naast het feit dat Wendy vindt dat een unieke tas voor iedereen moet zijn weggelegd, ontwerpt ze met nog een mooie achterliggende gedachte: het tegengaan van verspilling in deze wereld en het respectvol omgaan met de aarde en alles wat daar op leeft. Dit vind je terug in de gebruikte materialen. Er wordt zoveel mogelijk gerecyclede materialen gewerkt: spijkergoed, stoffen uit de meubelindustrie en resten leer (liefst uit de biologische industrie). De materialen worden getoetst op kwaliteit voordat ze verwerkt worden. Alle bewerkingsmethodes houden rekening met het milieu. Zo worden alleen plantaardige en biologisch afbreekbare verfstoffen gebruikt. Omdat Wendy afhankelijk is van de materialen die ze aangeboden krijgt, is geen tas hetzelfde. Elk exemplaar is uniek. Of het nu een speciaal ontwerp is of een item uit de basiscollectie.

Wendy ontwerpt en maakt tassen in verschillende prijsklassen zodat die eigen unieke tas voor iedereen betaalbaar is. Naast een basiscollectie is het mogelijk een tas te laten ontwerpen of je eigen ontwerp te laten maken door Wendy.

Voor BeFunky Fashion ontwerpt Wendy naast tassen ook andere mode accessoires zoals klein lederwaren, riemen en slippertjes. Voor BeFunky Living ontwerpt Wendy interieur accessoires met dezelfde achterliggende gedachten.

En op dit moment wordt hard gewerkt aan de lancering van haar mannenlijn BeFunky Dudes.